Hur fungerar Walkfeeling®?

Hur fungerar det med Walkfeeling®?

Walkfeeling® fokuserar på rörelse. Framför allt HUR man rör sig med hela kroppen. Vi heter Walkfeeling® för vi tror starkt att man kan göra enkla förändringar i sin vardag eller träning som har stor effekt på lång tid. Då använder vi bland annat gångstegen och andra vardagsrörelser för att minska spänningar och förstå orsaker till smärtor i kroppen. Så att kroppens delar åter igen kan jobba tillsammans som ett team.

Läs nedan om våra olika alternativ för dig:
1. Boka tid med en Walkfeeling® eller Runfeeling® Rörelsecoach
2. Utbilda dig till att jobba med rörelse
3. Minska stress genom att använda hela din kropp i rörelse

4. Walkfeeling® erbjuder innovativ företagsfriskvård
5. Är du nyfiken på mer, boka in ett evenemang i Rörelseparken™
6. Lyssna på Walkfeelingpodden och lär om rörelse

Läs mer vad andra upplever med Walkfeeling®

Erik led av ryggsmärtor under flera år och är diagnostiserad med diskbråck. Efter 3 månaders rörelseträning är Erik symtomfri, spelar fotboll igen med laget och har gått från att vara relativt långsam till att vara en av dom snabbaste på skolan. ”Det är ju pinsamt hur jag gick och sprang innan! Man blir så mycket snabbare när man lär sig springa lätt.” Erik 15 år

Carina Berg – Programledare, Walkfeeling är självklart och logiskt. Det känns så bra nu när jag går.

Känslan när steget rullar på det sätt naturen först skapade mig är fantastiskt men allra störst är ändå den närvaro som min nya gångstil gör med mig dagligen. Jerker, VD

Efter 3 h walkfeeling fick jag en muskelavspänning i hela kroppen och en helt ny kontakt med min kropp-Genom att Gå! Den känslan är fantastisk och önskar att fler får uppleva det. / Maria 50 år, Leg sjukgymnast, 

”I flera år har jag känt att det är något som inte stämmer med min kropp. Jag känner mig obekväm. Jag mår relativt bra och är frisk. Men jag har ont här och där, känner mig stel och fått många diagnoser och testat flera olika träningsprogram och behandlingar utan vidare resultat. Jag kände så starkt att jag ville prova något nytt. Att lära mig använda min kropp är så logiskt. Det mest givande jag investerat i. För mig är Walkfeeling® den pusselbiten jag saknat.” GL, 35 år

”Barfotaskor eller gympadojor, landa med hälen eller framfoten först, göra knäböj med fötterna vinklade rakt fram eller utåt…. Jag har börjat inse att det inte spelar roll vad man gör, utan snarare hur man gör det! Jag ser fram emot fortsättningen…” Pontus, Ingenjör

”Om du lyssnar på din kropp när den viskar, behöver du inte höra när den skriker.” – Walkfeeling®

1

Boka tid med en Rörelsecoach!

Har du ont någonstans i kroppen som gör att du inte kan göra det du vill? Som att utföra din sport eller röra dig fritt under en promenad? Med din Rörelsecoach får du lära dig förstå orsaken till signalen smärta, lära dig att belasta kroppen jämnare, till att optimera din kropp som ett team. Vi rekommenderar minst 5-10 tillfällen som en bra grund.

2

Vill du jobba med rörelse?

”Rörelseträning är framtidens yrke inom hälsa, träning och rehab!”
Vill du kunna coacha personers rörelse? Att jobba med rörelsemönster är otroligt kul. Många börjar förstå HUR viktigt det är att vara medveten om HUR vi rör oss, inte bara att man ska röra på sig. Det är så logiskt. Frågan är hur länge du ska vänta? Nu har man chansen att vara med från början på något nytt.

3

Minska din stress med hela kroppen i rörelse?

Forskningen är tydlig med sitt budskap, att gå är kroppens viktigaste rörelse. HUR man går är helt avgörande för kvalitén på kroppens återhämtning. Det har visat sig att om man går promenaden med fel ”teknik” kommer det kunna leda till spänningar och slitage som hindrar läkning och återhämtning och i längden gör att man inte kan gå eller springa pga av smärtan. Boka en tid med din Rörelsecoach och lär dig lugna din stress med hjälp av kroppen.

4

Framtidens friskvård är här!

Vi erbjuder flera innovativa alternativ till ett förebyggandetänk i företaget:
1. Upplevelseföreläsning – Är en ögonöppnare!
2. Workshop – Ger en ökad medvetenhet!
3. Program – Ger långsiktig och hållbar förändring!

Stress, spända kroppar, dålig kommunikation är dyrt för företag! Boka in ett av våra alternativ nu och investera i en ny friskvård.

5

Kom på något av våra evenemang och lär om Walkfeeling®!

Varje månad erbjuder vi flera olika spännande evenemang. Allt från företagsnätverk, föreläsningar, prova på, after walk och gruppträningar.

Ta med en vän, kollega eller familj och boka din plats nu och ta ditt nästa steg för en upplevelse i kroppens oändliga möjligheter tillsammans med oss.

6

Lär dig om din kropp i vår podd!

Nu kan du lära dig massor om kroppen genom att lyssna på vår egen Walkfeelingpodd och andra intressanta poddar som vi medverkat i.

Kan även lyssna på avsnitt 210, 231, 234, 235 i Anna Sparres podd 4 Health.
https://4health.se/?s=tommy+olausson

”Jag ska börja gå till jobbet, för det finns mycket att upptäcka om kroppen när man går.”

Markus, 39

“Jag känner mig väldigt lätt i kroppen. Det känns precis som att jag bara kan gå, gå och gå. Och detta för mig som har haft så mycket ont i mitt liv.”

Louise Grossing

Testa gratis första gången

Vi besiktigar bilen varje år. När besiktigade du din kroppsrörelse senast? Vi erbjuder 20 minuters kostnadsfri rörelseanalys med en Rörelsecoach.

Vanliga frågor

Vad kan Walkfeelings® Rörelseträning™ göra för mig?

Syftet med vår Rörelseträning™ är att öka din kroppsmedvetenhet.  Genom att rörelseträna får du lära dig känna, förstå och använda din kropp igen! Du kan lära dig att gå och läka från dina skador, hantera din stress smartare eller bara lära dig njuta mer av din upplevelse i rörelse.

Vanliga anledningar till att människor tränar med oss:

 • Generell träning
  Förebyggande Rörelseträning™ eller bara njuta mer.
 • Rehabilitering
  Rörelseträning™ för att läka och återhämta sig.
 • Sport
  För dig som vill förbättra dina prestationer.

För vem är Walkfeelings® Rörelseträning™?

Walkfeeling® är för alla! För människor i alla åldrar! Vi tror på att alla som vill kan lära sig att lyssna på sin kropp och uppleva den på nya spännande sätt. Det spelar inte heller någon roll om du tränar mycket eller inte alls. Rörelseträning™ är för dig som vill lära dig grunderna till rörelse och/eller fördjupa och förbättra din rörelse. Exempel på innehåll:

 • Grunderna i hållning, stå, gå, springa
 • Optimera andningen i rörelse
 • Springa och återhämta sig samtidigt
 • Lyssna och förstå vad kroppen säger
 • Optimera sin träning eller rehabilitering

Finns ni på flera platser i Sverige?

Ja, vi har rörelsecoacher i Göteborg, Stockholm och Vilhelmina. Vår fysiska rörelsepark finns enbart i Göteborg. I övriga städer använder vi idrottslokaler eller ses utomhus.

När man lärt sig gå, kan man lära sig springa då?

Ja, vi erbjuder Runfeeling® för dig som drömmer om att kunna springa igen, för löpare och idrottare som vill spara rörelseenergi eller optimera sitt rörelsemönster.