Om oss

Våra Rörelsecoacher

Vårt Rörelsecenter ligger i Göteborg, men du kan rörelseträna med oss på flera platser i Sverige. Kika igenom listan nedan för att hitta din närmsta Rörelsecoach. Vi håller även sessioner online, ta kontakt med oss om du är intresserad av det.

Ett starkt team

Våra Rörelsecoacher kommer alla från olika bakgrund. Tillsammans har vi 137 års erfarenhet inom träning och hälsa! Bl.a. har vi personliga tränare, osteopater, massörer och posturaltränare i vårt starka team. Gemensamt för oss är att vi älskar arbeta med människor och hjälpa varje individ hitta sin unika väg till ökat välmående och/eller prestation.

Är du vår nya kollega?

Walkfeeling och Runfeeling växer och vi är ständigt på jakt efter nya kollegor. Är du, eller någon du känner, vår nästa Rörelsecoach? Läs mer om våra utbildningar här och möjligheten till en ny karriär.

Kostnadsfri rörelseanalys

 • Kostnad: Gratis
 • Tidsåtgång: 20 minuter
 • Ombyte: Behövs inte, kom som du är!
 • Skor: De du oftast använder

Murdo Mackay

Medgrundare av Walkfeeling® och Runfeeling®

Tommy Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Tommy Olausson

Grundare av Walkfeeling® och Runfeeling®

”Jag känner mig tacksam för att få vara en del av skapandet av Walkfeeling® tillsammans med mina kollegor och rörelsecoacher runt om i landet. Det har tagit oss över 20 år av sökande. Jag är så stolt att berätta att vi har hittat nycklarna som människor så länge har letat efter. Nu är varje dag en möjlighet att hjälpa en annan människa hitta sin egen rörelsefrihet.”

Läs mer om Tommy

Jag har under ca 30 år sökt svar på hur jag kan bli fri i min kropp. Jag har tränat rehab och gått på behandlingar under 25 år för att få hjälp med värk, stelhet och smärta. När det inte gav några hållbara svar har jag genom åren utbildat mig till Osteopat, massageterapeut, postural tränare och jobbat med 1000tals klienter världen över med träning, behandling och optimering av vardagliga rörelser, som att stå, gå och springa.

Utbildningar:

 • Osteopat DO, 2005-2010
 • Postural tränare 2010-2013
 • Basmedicin 2005-2007
 • Massageterapeut 2004-2005
 • Personlig tränare 2004-2005
 • Kostrådgivare 2004
 • Massör 1999-2000

Meriter:

 • Svensk mästare som massör med IF Elfsborg 2006
 • Erfarenhet som massör från Champions League kval och Europa League 2007
 • Svenskt SM-brons i 100 m sprint på veteran-SM 2015, barfota!

Tränat världsstjärnor:

 • Vinnaren av So You Think You Can Dance 2013
 • Trefaldig Stanley Cup-Vinnare i NHL
 • Världsmästare i triathlon och decatriathlon
 • OS-deltagare i skidor, Vancouver 2010
 • Flera landslagsspelare från Svenska fotbollslandslaget
 • Världens bästa handbollsmålvakt
 • Hade ett projekt med tre allsvenska fotbollsspelare, alla tre blev proffs!

Några företagsföreläsningar:

 • VOLVO
 • Tetra Pak
 • Länsförsäkringar
 • Riksbyggen
 • Ringhals
 • Skanska
 • ATEA
 • Vasiba Care
 • Baker Tilly
 • Borås Energi
 • Söderberg & Partners
 • Göteborgsvarvet expo
 • Kretsloppet i Borås
 • Prinsens minne i Halmstad
 • Osteopatförbundets års kongress 2015
 • European school of osteopathy
 • Center for homeopathic education in London

Jag har tränat människor och föreläst i 14 länder, hittills…

Tack för att du läste ända hit och att du uppskattar min livsresa.
Med känsla, Tommy

Jenny Holmgren på Walkfeeling

Rörelsecoach Jenny Holmgren

Ägare och Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Ganska snabbt insåg jag att vi människor förstås påverkas av allt vi gör under vår vakna tid; vardagsrörelsen till och från jobbet, på arbetet och när vi rusar runt i affären. Plötsligt insåg jag att träning är bra, men också en väldigt liten del av resten av tiden.”

Läs mer om Jenny

”När jag befinner mig i södra Sverige kommer ofta människor fram till och mig och frågar var jag kommer från. Vilket är väldigt trevligt måste jag tillstå, människorna hör min norrländska och tycker att den låter allt från hemtrevlig till rolig.

Västerbotten, för att vara lite mera exakt, har varit min plats att bo på nästan hela mitt liv. Sedan 1979 bor jag och min familj i Vilhelmina, en liten tätort med 3500 st invånare och i hela kommunen, som räknas till en av dom största i Sverige till ytan, bor det ca 6700 st människor.

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, träning och hälsa. På 90-talet drev jag en friskvårdsanläggning under en tioårsperiod och träffade många härliga människor. Det gav mig tillfälle att träna hela dagarna och jag minns tiden med ett leende på läpparna. Efter tredje barnet utbildade jag mig så småningom till osteopat, för att gräva djupare i kunskapen om kroppen.

Idag driver jag en klinik i Vilhelmina och träffar fortfarande många människor. Ganska snabbt upptäckte jag att de jag träffade ofta kom tillbaka med samma problematik och jag insåg att vi människor förstås påverkas av allt vi gör under vår vakna tid; vardagsrörelsen till och från jobbet, på arbetet och när vi rusar runt i affären. Plötsligt insåg jag att träning är bra, men också en väldigt liten del av resten av tiden. Samma sak med min osteopatiska behandling.

2016 började jag min utbildning inom Walkfeeling® Academy och så småningom engagerade jag mig i företag som delägare och Head Coach. Jag älskar att träffa människor och utvecklas tillsammans med andra.

Jag möter fortfarande människor i mitt yrke, men faktum är att det är på ett helt annat sätt nu. Våra kroppar har ett alarmsystem som exempelvis kan signalera smärta, obehag eller stelhet. När du lär dig att lyssna på din kropp och dess signaler blir du också medveten om att du själv kan påverka det tillståndet. På samma sätt som du kan spänna din lårmuskel så kan du faktiskt också slappna av i den.

Inom Walkfeeling® arbetar vi mycket med att medvetengöra vad din kropp försöker att säga till dig. Det applicerar vi i din vardagsrörelse, varje steg du tar. Visst har du hört begreppet – ”summan av allt” eller ”många bäckar små” – med detta i åtanke kan du med oss få inspiration och göra upptäckter i din egen kropp. Det gör att du kan röra dig friare med mindre anspänning och få tillgång till en naturlig rörelse – så att summan av all din rörelse blir uppbyggande istället för nedbrytande. Ta nästa steg du också!

Anders Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Anders Selander

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Jag vill hjälpa människor att lära sig röra sig med kroppen och inte emot den. Det var en av anledningarna att jag utbildade mig inom Walkfeeling och Runfeeling.”

Läs mer om Anders

När jag efter 9 år inom restaurangbranschen valde jag att väcka en dröm som funnits med mig under lång tid. Valet stod mellan massageterapeut eller utbilda mig till Rörelsecoach på Walkfeeling Academy. Vid första besöket hos Walkfeeling upplevde jag att rörelseträningen gjorde skillnad i kroppen redan efter en träning. Det fanns ett helhetstänk som var unikt i sitt slag och att använda kroppen som den är designad kändes logiskt.

Mina ungdomsår bestod till stor del av idrott och rörelse. Handboll, tennis, golf och framför allt fotboll. Fotboll blev min stora passion och jag har spelat både på elitnivå och i ungdomslandslag. Idag ligger skorna på hyllan och istället fokuserat på den vardagliga rörelsen och löpning. I framtiden hoppas jag att alla idrottsutövare ska få möjligheten att röra sig på bästa sätt med sin kropp. Att få möta människor och jobba med deras rörelse är den ultimata kombinationen.

Med den kunskapen jag fick av utbildningen kunde jag gå med mer avslappning och springa med lätthet och med mindre anspänning i kroppen. Jag vill nu vara en del av den här resan och hjälpa andra uppnå samma känsla, att röra sig med kroppen och inte emot den. Det var en av anledningarna att jag utbildade mig inom Walkfeeling och Runfeeling.

Jimi Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Jimi Jonsson

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Efter att ha utbildat mig till Walkfeeling & Runfeeling rörelsecoach mår jag fantastiskt i min egen kropp och har utvecklats enormt som person. Jag har hjälpt och har nu möjlighet att hjälpa fler människor till att bli fria i sina rörelser och verkligen kunna må bra i sina kroppar.”

Läs mer om Jimi

Så långt tillbaka i tiden som jag kan komma ihåg har man kunna hitta mig i ett träd. Har alltid älskat att klättra, springa, hoppa, dansa och röra mig. Jag har vuxit upp i Göteborg och haft ett aktivt liv som bestått av mycket sport, tid med vänner och mycket skratt. Jag är en glad, snäll och tillmötesgående kille som älskar att träffa nya människor och att få ha det som yrke är ett av de bästa val jag gjort.

Eftersom sport och hälsa alltid funnits i mitt liv var det ett väldigt naturligt val att 2014 utbilda mig till massageterapeut och personlig tränare, sedan 2016 har jag jobbat hos olika träningsföretag runt om i Sverige. Få hjälpa folk till bättre hälsa är ett jobb som har gjort så otroligt mycket för mig som person, att få vara med som personlig tränare och dela motgångar, framsteg, svett och glädje har varit berikande på så många plan. Som massageterapeut är det en underbar känsla att hjälpa folk bli av med huvudvärk, stelheter, smärtor och krämpor så att vardagen kan bli lättare. Att se lättnaden och leendet från en nöjd kund är värt mer än guld.

Efter att ha jobbat några år kändes det som att många fokuserar för mycket på resultat och att synsättet om vad som är hälsosamt behöver ändras, det är någonting som saknas. När jag kom i kontakt med Walkfeeling och diskuterade hälsa så föll bitarna på plats, jag fick upp ögonen för vad som är viktigt för att vi människor ska må bra.

Efter att ha utbildat mig till Walkfeeling & Runfeeling rörelsecoach mår jag fantastiskt i min egen kropp och har utvecklats enormt som person. Jag har hjälpt och har nu möjlighet att hjälpa fler människor till att bli fria i sina rörelser och verkligen kunna må bra i sina kroppar.

Ser fram emot vår första träff och att få lära känna dig!

Martin Persson Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Martin Persson

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Som Walkfeeling röreslecoach vill jag finnas till för att hjälpa människor att hitta tillbaks till friare rörelse, mer effektivitet och förebygga skador.”

Läs mer om Martin

Min resa började för många år sedan med att jag hade långvariga problem med bland annat ländrygg och ett knä. Jag hade väl egentligen alltid kännt mig rätt tung i kroppen när jag gick, joggade och sprang.

Med Walkfeeling hittade jag en lätthet i min kropp som aldrig funnits där tidigare. Som Walkfeeling röreslecoach vill jag finnas till för att hjälpa människor att hitta tillbaks till friare rörelse, mer effektivitet och förebygga skador.

Karin Gustavsson Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Karin Gustavsson

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Min vision är att alla ska kunna göra det de vill utan att kroppen hindrar. Walkfeeling har gett mig insikter om hur min rörelse, och min inställning till livet, påverkar hur jag mår. Att som Rörelsecoach få möta människor och hjälpa dem utforska sitt eget rörelsemönster och utveckla sin potential är en ynnest.”

Läs mer om Karin

Jag har alltid varit aktiv, tränat mycket och varierat samt haft äran att sprida rörelseglädje till andra som gruppträningsinstruktör. Men med åren började kroppen säga ifrån. Först med diffus spänning och stelhet för att sedan bli till värk som påverkade mig dygnet runt. Mer träning var inte det samma som att jag mådde bättre.

Jag sökte hjälp hos allt från massörer till naprapater, sjukgymnaster och läkare. Ingen kunde dock hjälpa mig mer än tillfälligt. Jag upptäckte postural träning (hållningsträning) vilket gav mig hopp. Genom att fokusera på helheten (istället för på symptomen) och få kroppen att fungera som en enhet minskade mina besvär.

Jag utbildade mig till postural tränare och kunde hjälpa andra att återfå en mer naturlig och avlastad hållning. Även om resultaten var goda var det dock en utmaning (både för mig och mina klienter) att hinna genomföra de relativt långa träningsprogrammen. Dessutom märkte jag att flera föll tillbaka in i gamla mönster så snart de slutade med sin hållningsträning. Det verkade som att det de gjorde (eller inte gjorde) med sina kroppar i vardagen påverkade mer än jag anat.

Nyfiken som jag är letade jag vidare och hittade till Walkfeeling Rörelsecenter. Jag kände direkt att detta var något helt nytt och ett bra komplement/alternativ till postural träning. Walkfeeling har hjälpt mig börja lyssna på de signaler min kropp ger och anpassa min rörelse efter det. Den frihet och glädje jag återigen känner i min kropp är obeskrivbar.

Att jag som Walkfeeling Rörelsecoach dessutom har möjligheten att hjälpa andra upptäcka frihet i rörelse är en ynnest.

Rörelsecoach Maria Andersson

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Jag ser att det finns så otroligt mycket att hämta i att börja bli medveten om hur vi rör oss och på vilket sätt vi använder vår kropp.”

Läs mer om Maria

För mig har rörelse och träning i olika former alltid varit något som fått mig må väldigt bra och samtidigt något jag tagit lite för givet. Att kunna få känna sig stark, lätt, rörlig och full av energi oavsett om det varit i fotboll, dans, ridning, på spinning cykeln eller i löparspåret har verkligen varit betydelsefullt.

När jag efter mina graviditeter upplevde att jag på något vis ”tappat mitt steg” och inte längre lyckades hittade tillbaka till mitt sätt att springa, som tidigare känts självklart och lätt, började jag fundera mer på hur jag egentligen rörde mig och om det fanns något jag kunde göra på ett annat sätt. Dessa funderingar ledde mig till Walkfeeling® och Rörelseträningen™.

I mitt arbete som kiropraktor de senaste 15 åren och som instruktör i MediYoga sedan 2016 har jag mött många människor med smärta, stelhet och värk och som i och med detta kunnat känt sig väldigt begränsade i sin kropp och i sin rörelse.

Att en period med smärta i exempelvis ryggen, ett knä eller en fot kan yttra sig så tydligt och kraftfullt i den dagliga rörelseförmågan kan nog många känna igen sig i. En del personer med långvariga besvär eller skador kanske till och med börjar tveka och ger upp tanken på att kunna hitta tillbaka till den rörelsefrihet de tidigare haft.

Jag ser att det finns så otroligt mycket att hämta i att börja bli medveten om hur vi rör oss och på vilket sätt vi använder vår kropp. Kan vi hitta ett sätt att röra oss på som är mjukare, skonsammare och faktiskt hjälper kroppen att slappna av istället för att skapa spänningar så ökar vi chansen enormt både för återhämtning och läkning. På så vis kan vi själva påverka vårt mående mer än vad vi kanske trott varit möjligt.

Varmt välkommen att höra av dig!

Rörelsecoach Per Gunnar

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”I Walkfeeling har du möjlighet att finna vad Du behöver för din rörelsefrihet. Jag som rörelsecoach är din guide i denna resa. Ta träningen till din vardag!”

Läs mer om Per

Träna i vardagen (Walkfeeling)
Att yoga och träna är mycket bra, men hur använder du din kropp utanför yogastudion? Har det någon betydelse för din kropp hur du står/sitter/går? Hur jag/du sätter ner foten och var på foten du träffar marken kommer att avgöra var kraften går in i kroppen och hur stor kraft som kroppen måste absorbera. Foten ska peka rakt fram för att knäled/höft/bäcken inte ska snedbelastas.

Kroppens fysiologi påverkas av dess anatomi dvs dina funktioner i kroppen är beroende av din kroppshållning. Våra kroppar är väldigt intelligenta och gör allt vi vill att den ska göra till en viss gräns. Vi behöver bli bättre på att lyssna på kroppens signaler, vi behöver öka vår medvetenhet om vår kropps signaler. Hur du använder din kropp i vardagen kommer att bygga upp eller bryta
ner den. Vi människor mår bra av frihet, rörelsefrihet i kropp och knopp..

Vad behövs för denna rörelsefrihet i kropp och knopp?

 • Vi behöver lyssna på kroppens signaler!
 • Vi behöver koppla in oss i oss själva!
 • Vi behöver koppla ihop kroppen med huvudet!
 • Vi behöver bryta dåliga mönster!
 • Vi behöver lita på oss själva!
 • Vi behöver bli oss själva!
 • Vi behöver känna trygghet, kärlek osv
 • Vi behöver ……

Listan kan göras oändlig men i Walkfeeling har du möjlighet att finna vad Du behöver för din rörelsefrihet. Jag som rörelsecoach är din guide i denna resa. Ta träningen till din vardag!

CV

 • Osteopat
 • Tcm akupunktör
 • Tränat qigong, fotboll, Golf, längdåkning osv
Wivan-Kristina Sandberg Rörelsecoach

Rörelsecoach Wivan-Kristina Sandberg

Rörelsecoach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Att må bra kan betyda så oerhört många olika saker, beroende på vem du frågar och när. Att kunna röra sig bekvämt utan smärta eller begränsningar i vardagen och vid prestation är något många drömmer om. Jag vet att det är möjligt!”

Läs mer om Wivan

Hur är du som coach?
Engagerad, närvarande, positiv och intresserad.

Varför arbetar du som rörelsecoach?
För att det är helt fantastiskt att vara med när klienter upptäcker sina förmågor. Jag får vara med när de ser mönster de inte varit medvetna om och inser att de kan göra något åt det – och må bättre!

Hur började du med Walkfeeling?
Mitt intresse för hur vi rör oss väcktes under en kurs i Runfeeling 2014. Jag började förstå hur sättet vi rör oss på påverkar hur vi mår.

I januari 2019 började jag utbildningen till rörelsecoach och trodde att jag skulle lära mig “hur man går” för min egen skull. Snabbt kändes det viktigt att bidra till att ge fler chans att upptäcka sitt unika rörelsemönster för att må så bra som möjligt.

Jag vill vara med och skapa förutsättningar för att fler ska kunna vara sitt bästa jag och inse att vi alla har kunskap och känsla för vad vi mår bra av, men att vi ofta lärt oss att stänga av eller gör saker som vi hört eller sett någon annan göra utan att fundera över om det passar just oss.

Vilken är din relation till rörelse?
Är uppvuxen i en friluftsfamilj och har hållit på med löpning, styrketräning, längdskidåkning, stavgång, landsvägscykling, simning, ridning, yoga, långfärdsskridskor, klättring… och lite annat!

Numera rör jag mig mest i vardagen, inte så mycket ren träning. Jag är utomhus relativt mycket – går, småspringer, cyklar, jobbar i trädgården och leker med vår dotter. Tidigare har jag krävt oerhört mycket av min kropp, utan att ge förutsättningar för återhämtning. Det har jag ändrat på och påminner mig dagligen om hur härligt det är när en mår riktigt bra!

Marianne Walkfeeling Rörelsecoach

Rörelsecoach Marianne Öberg

Rörelsecoach för Walkfeeling®

”Att få jobba med välmående och träning på ett företag som har så fina värderingar och sätt att se på människan och kroppen som en enhet är som att kliva in i en egen efterlängtad dröm.”

Läs mer om Marianne

Marianne har en brokig bakgrund. Till exempel har hon jobbat i teaterbranschen i många år, bland annat som skådespelare, dansare, påkläderska och med försäljning. Hon har också arbetat som gruppträningsinstruktör och personlig tränare. Dessutom älskar hon att resa och har varit på resande fot under 14 år, vilket hon upplever som enormt intressant. Marianne värdesätter mötet med nya kulturer och människor som hon upplever är enormt lärorikt.

Rörelse, inte minst dans, har alltid varit en viktig del i Mariannes liv. Det har varit ett sätt att både uttrycka känslor och även ett sätt för henne att hitta tillbaka till sig själv under stressiga perioder.  Hon har även drabbats av skador och besvär med kroppen och har då insett vikten av en väl fungerande kropp. Detta har gett Marianne en bättre och djupare relation med sig själv och sin kropp där hon insett att hon inte kan ta den för given utan tackar den för allt fantastiskt den faktiskt gör varje dag. Den har blivit en mer dyrbar tillgång och får en större prioritering och fokus i hennes liv.

”Jag har i perioder fått vara utan den sortens träning som jag älskar tills kroppen ha fått läkt ordentligt. Det har varit tufft men också lärorikt eftersom det har lett till att jag har utforskat andra sätt att träna och få kroppen att må bra.”