Om oss

Tommy Olausson

Grundare av Walkfeeling® och Runfeeling®

”När jag förlorade min fotbollskarriär till skador bestämde jag mig för att bli bäst i världen på rörelse, helhetsanatomi och känslan bakom biomekanik. Jag är idag en av världens främsta när det kommer till träning, behandling och optimering av vardagliga rörelser, som att gå och springa.”

Läs mer om Tommy

När jag förlorade min fotbollskarriär till skador kände jag en enorm önskan att hitta min egen rörelsefrihet. Jag har under snart 30 år utbildat mig till Osteopat, massageterapeut, postural tränare och jobbat med 1000tals klienter världen över med träning, behandling och optimering av vardagliga rörelser, som att stå, gå och springa.

Mina och nu våra revolutionerande upptäckter att vårt rörelsemönster antingen bryter ner eller bygger upp vår kropp innebär att vi har hittat nycklar som kan behandla orsaken till fysisk smärta snarare än bara symtomen. För idrottare innebär det en optimering av rörelseenergi och förbättrade resultat som följd.

Många lider helt i onödan av värk i kroppen, eller nedsatt återhämtning ovetandes om att det finns något de själv kan göra. Ett möte med mig eller mina kollegor kan ändra på det. Vi är både tacksamma och ödmjuka till vår kunskap och våra hårt förvärvade livserfarenheter som vi vill föra vidare till andra.

Mina utbildningar:

 • Osteopat DO, 2005-2010
 • Postural tränare 2010-2013
 • Basmedicin 2005-2007
 • Massageterapeut 2004-2005
 • Personlig tränare 2004-2005
 • Kostrådgivare 2004
 • Massör 1999-2000

Meriter:

 • Svensk mästare som massör med IF Elfsborg 2006
 • Erfarenhet från Champions League kval och Europa League 2007
 • Svenskt SM-brons i 100 m sprint på veteran-SM 2015, barfota!

Tränat världsstjärnor:

 • Trefaldig Stanley Cup-Vinnare i NHL
 • Vinnaren av So You Think You Can Dance 2013
 • Världsmästare i triathlon och decatriathlon
 • OS-deltagare i skidor, Vancouver 2010
 • Flera landslagsspelare från Svenska fotbollslandslaget
 • Världens bästa handbollsmålvakt
 • Hade ett projekt med tre allsvenska fotbollsspelare, alla tre blev proffs!

Några företagsföreläsningar:

 • VOLVO
 • Länsförsäkringar
 • Riksbyggen
 • Ringhals
 • Skanska
 • Baker Tilly
 • Borås Energi
 • Söderberg & Partners
 • Göteborgsvarvet expo
 • Kretsloppet i Borås
 • Prinsens minne i Halmstad
 • Osteopatförbundet
 • European school of osteopathy
 • Center for homeopathic education in London

Jag har tränat människor och föreläst i 14 länder, hittills…

Tack för att du läste ända hit och att du uppskattar min livsresa.
Med känsla, Tommy

Camilla Svensson

Ägare och coach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Walkfeeling® har varit en del av mitt liv sedan 2015 då jag beslutade mig för ta till mig detta. Jag började då min resa till tränare inom Walkfeeling® och den resan kommer aldrig att ta slut.”

Läs mer om Camilla

”Mina ungdomsår upp till tidig vuxen ålder präglades av idrotten och särskilt fotboll. Representation på elitnivå upp till junioråldern mynnade i skola och jobb där livet tog en spännande vändning.

Flygskola på F5 Ljungbyhed i Skåne, blev en tioårig karriär som pilot på SAS. Jag bytte då maskin mot människa och bestämde mig för att jobba med hälsa och människors välmående.

En massageterapeututbildning samt efter tio års arbete blev det ytterligare studier av medicin och osteopati.

Som färdig Osteopat har jag varit engagerad som handledare av osteopatstudenter vid en skola, suttit i Svenska Osteopatförbundets styrelse i några år och har numera uppdraget att examinera studenter i slutskedet av deras långa utbildning till färdiga osteopater.

Walkfeeling® har varit en del av mitt liv sedan 2015 då jag beslutade mig för ta till mig detta. Jag började då min resa till tränare inom Walkfeeling® och den resan kommer aldrig att ta slut.

Som delägare och Head Coach i företaget har jag en roll av Academy-ansvarig och tillsammans med mina kolleger utbildar vi och utveckalar människor med Walkfeeling® som plattform.

Kroppens oändliga möjligheter samt människans förmåga (och alltför ofta oförmåga) att hantera den är en outsinlig källa till nya lärdomar. Jag, vi i Walkfeeling® och alla de vi möter utvecklas ständigt i det som går att känna och uppleva i vår kropp.

Det ligger en stark lockelse i det oförutsägbara att få vara med i ett helt nytt sammanhang inom träning och hälsa.

Vi går mot en kunskap om vad kroppen egentligen är gjord för.”

Jenny Holmgren

Ägare och coach för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Ganska snabbt insåg jag att vi människor förstås påverkas av allt vi gör under vår vakna tid; vardagsrörelsen till och från jobbet, på arbetet och när vi rusar runt i affären. Plötsligt insåg jag att träning är bra, men också en väldigt liten del av resten av tiden.”

Läs mer om Jenny

”När jag befinner mig i södra Sverige kommer ofta människor fram till och mig och frågar var jag kommer från. Vilket är väldigt trevligt måste jag tillstå, människorna hör min norrländska och tycker att den låter allt från hemtrevlig till rolig.

Västerbotten, för att vara lite mera exakt, har varit min plats att bo på nästan hela mitt liv. Sedan 1979 bor jag och min familj i Vilhelmina, en liten tätort med 3500 st invånare och i hela kommunen, som räknas till en av dom största i Sverige till ytan, bor det ca 6700 st människor.

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, träning och hälsa. På 90-talet drev jag en friskvårdsanläggning under en tioårsperiod och träffade många härliga människor. Det gav mig tillfälle att träna hela dagarna och jag minns tiden med ett leende på läpparna. Efter tredje barnet utbildade jag mig så småningom till osteopat, för att gräva djupare i kunskapen om kroppen.

Idag driver jag en klinik i Vilhelmina och träffar fortfarande många människor. Ganska snabbt upptäckte jag att de jag träffade ofta kom tillbaka med samma problematik och jag insåg att vi människor förstås påverkas av allt vi gör under vår vakna tid; vardagsrörelsen till och från jobbet, på arbetet och när vi rusar runt i affären. Plötsligt insåg jag att träning är bra, men också en väldigt liten del av resten av tiden. Samma sak med min osteopatiska behandling.

2016 började jag min utbildning inom Walkfeeling® Academy och så småningom engagerade jag mig i företag som delägare och Head Coach. Jag älskar att träffa människor och utvecklas tillsammans med andra.

Jag möter fortfarande människor i mitt yrke, men faktum är att det är på ett helt annat sätt nu. Våra kroppar har ett alarmsystem som exempelvis kan signalera smärta, obehag eller stelhet. När du lär dig att lyssna på din kropp och dess signaler blir du också medveten om att du själv kan påverka det tillståndet. På samma sätt som du kan spänna din lårmuskel så kan du faktiskt också slappna av i den.

Inom Walkfeeling® arbetar vi mycket med att medvetengöra vad din kropp försöker att säga till dig. Det applicerar vi i din vardagsrörelse, varje steg du tar. Visst har du hört begreppet – ”summan av allt” eller ”många bäckar små” – med detta i åtanke kan du med oss få inspiration och göra upptäckter i din egen kropp. Det gör att du kan röra dig friare med mindre anspänning och få tillgång till en naturlig rörelse – så att summan av all din rörelse blir uppbyggande istället för nedbrytande. Ta nästa steg du också!

Caroline Backman

Trainer för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Jag gillar att vandra och när jag hörde talas om Walkfeeling® kände jag helt enkelt att jag var tvungen att testa. Genom att ändra mitt sätta att gå upplevde jag snabbt stora förbättringar och en helt annan lätthet i rörelsen.”

Läs mer om Caroline

2005 blev jag otroligt inspirerad av en massör som jag träffade. Hon behandlade mig när jag fick problem med nacken och efter en timma kunde jag vrida på huvudet igen och var i princip smärtfri. WOW, kände jag – tänk att få jobba med att hjälpa människor på det här sättet.

Vid det här laget hade jag sysslat med lite av varje; lokalvård, restaurang, rederi och spedition. Jag fortsatte som vanligt i ytterligare några år, men bestämde mig till slut för att utbilda mig till massageterapeut. 2011 var jag klar och började jobba deltid som massör och gick sedan över till heltid; jag var både egenföretagare och anställd.

2016 hade jag haft problem med en fot under en längre tid och sökt hjälp hos många olika terapeuter utan att få någon varaktig hjälp. Jag gillar att vandra och när jag på våren hörde jag talas om Walkfeeling® kände jag helt enkelt att jag var tvungen att testa. Genom att ändra mitt sätta att gå upplevde jag snabbt stora förbättringar och en helt annan lätthet i rörelsen.

När jag hade tränat Walkfeeling® ett tag kände jag att detta skulle kunna vara ett utmärkt komplement till massagen – att med ökad kroppsmedvetenhet kunna få långvariga resultat. 2017 utbildade jag mig till Rörelsecoach™ inom Walkfeeling® och 2018 fortsatte jag med Runfeeling®. Det är härligt att se hur, tillsynes, små förändringar kan göra så stor skillnad.

Anders Selander

Trainee för Walkfeeling® och Runfeeling®

Yvonne Fahlgren

Trainee för Walkfeeling® och Runfeeling®

Jimi Jonsson

Trainee för Walkfeeling® och Runfeeling®

”Efter att ha utbildat mig till Walkfeeling & Runfeeling rörelsecoach mår jag fantastiskt i min egen kropp och har utvecklats enormt som person. Jag har hjälpt och har nu möjlighet att hjälpa fler människor till att bli fria i sina rörelser och verkligen kunna må bra i sina kroppar.”

Läs mer om Jimi

Så långt tillbaka i tiden som jag kan komma ihåg har man kunna hitta mig i ett träd. Har alltid älskat att klättra, springa, hoppa, dansa och röra mig. Jag har vuxit upp i Göteborg och haft ett aktivt liv som bestått av mycket sport, tid med vänner och mycket skratt. Jag är en glad, snäll och tillmötesgående kille som älskar att träffa nya människor och att få ha det som yrke är ett av de bästa val jag gjort.

Eftersom sport och hälsa alltid funnits i mitt liv var det ett väldigt naturligt val att 2014 utbilda mig till massageterapeut och personlig tränare, sedan 2016 har jag jobbat hos olika träningsföretag runt om i Sverige. Få hjälpa folk till bättre hälsa är ett jobb som har gjort så otroligt mycket för mig som person, att få vara med som personlig tränare och dela motgångar, framsteg, svett och glädje har varit berikande på så många plan. Som massageterapeut är det en underbar känsla att hjälpa folk bli av med huvudvärk, stelheter, smärtor och krämpor så att vardagen kan bli lättare. Att se lättnaden och leendet från en nöjd kund är värt mer än guld.

Efter att ha jobbat några år kändes det som att många fokuserar för mycket på resultat och att synsättet om vad som är hälsosamt behöver ändras, det är någonting som saknas. När jag kom i kontakt med Walkfeeling och diskuterade hälsa så föll bitarna på plats, jag fick upp ögonen för vad som är viktigt för att vi människor ska må bra.

Efter att ha utbildat mig till Walkfeeling & Runfeeling rörelsecoach mår jag fantastiskt i min egen kropp och har utvecklats enormt som person. Jag har hjälpt och har nu möjlighet att hjälpa fler människor till att bli fria i sina rörelser och verkligen kunna må bra i sina kroppar.

Ser fram emot vår första träff och att få lära känna dig!