Walkfeeling

Gå rätt med Walkfeeling® Rörelseträning™

Går och rör du dig på rätt sätt, dvs. det som är mest skonsamt och effektivt för din unika kropp?  Walkfeeling Rörelseträning handlar om att utforska ditt sätt att gå och göra små justeringar för att hitta ditt naturliga, och mest avlastade rörelsemönster.

Hur kan rätt sätt att gå påverka?

När du lär dig gå rätt och använda din kropp på ett mer skonsamt och effektivt sätt får kroppen möjlighet att återhämta sig och läka. Exempel på vad de som tränat Walkfeeling Rörelseträning upplever är förbättrad balans, ökad rörlighet, minskad spänning och värk samt mer avslappnad i kropp och sinne.

”Det är en ovärderlig investering för framtiden för mig. Att jag nu vill ändra mina egna gångsteg, innan min egen kropp tvingar mig att ändra min gång eller att jag blir stillasittande pga av smärta, eller i värsta fall blir tvungen att operera mig, det vill jag verkligen undvika.”

Anders 94 år

“Jag får ont för att jag rör mig fel. Då hjälper det inte att stärka eller stretcha en muskel. Man måste lära sig använda den rätt när man rör sig”

Olle 13 år

Olle hade ont i hälsenorna i två år. Det hindrade honom från att spela fotboll och utföra parkour. Han hade fått övningar från sjukgymnastik som han utförde disciplinerat för att stärka vaderna utan att det gjorde någon skillnad. Efter två månader med Walkfeeling kunde han springa och spela fotboll igen.

”Känslan när steget rullar på det sätt naturen först skapade mig är fantastiskt men allra störst är ändå den närvaro som min nya gångstil gör med mig dagligen.”

Jerker 45 år, VD

”Efter 3 h walkfeeling fick jag en muskelavspänning i hela kroppen och en helt ny kontakt med min kropp-Genom att Gå! Den känslan är fantastisk och önskar att fler får uppleva det.”

Maria 50 år, Leg sjukgymnast

”Barfotaskor eller gympadojor, landa med hälen eller framfoten först, göra knäböj med fötterna vinklade rakt fram eller utåt…. Jag har börjat inse att det inte spelar roll vad man gör, utan snarare hur man gör det! Jag ser fram emot fortsättningen…”

Pontus 27 år, Ingenjör

”The time with Murdo – GREAT! So much learning during these 3 days! Made my mind freer! Enjoyed to be listened to for 5 minutes! And also learned a lot regarding the coaching.” SA

”Jag har fått en djupare tro i mig själv. Självförtroendet har blivit ännu större. Min kropp är mitt tempel och den förtjänar att behandlas med respekt! Tack Murdo för dessa insikter.”

”Murdos sätt att se på saker. Jag får mig alltid en tankeställare när jag lyssnar på honom. Han har en otrolig förmåga att lyfta andra, få andra att tro lite mer på sig själv. En genuin närvaro.”

”Murdos unika sätt att uppmärksamt se/känna in vad deltagarna i gruppen behöver. Förmågan att ändra, göra om, allt eftersom behovs upptäcks eller framkommer under kursens gång. Det har varit lärorikt, inspirerande, roligt, givande och oerhört nyttigt.”

”Murdo ser var utmaning och utveckling behövs och i vilken grad den enskilda personen kan möta upp utmaningen. Konstig formulering kanske men… hans förmåga att se människor utmaningar är unik.”

”Så mycket utveckling, både individuellt och även i, och tack vare samspelet som grupp. Att bli sedd, lyssnad på, bli utmanad, bli uppskattad genom samtal, övningar o reflektioner ger fantastiska insikter och upplevelser. Stort tack! Murdo och ni andra är fantastiska!”

”Jag gillar det nya konceptet – Kroppen som ett team samt Movement 6. Det gör iallafall mitt förklarande enklare och övningarna är bra. Lite styrning i form av exempel innan övningarna ”mötet” och ”avslutet” är bra. Murdo är en fin man och alla på kursen är fina människor!”

”Murdo är bra på att känna av gruppens behov och anpassa övningar samt hur han konverserar med gruppen. Han är världs bra på grupp dynamik! Jag har fått ökad insikt i att vara i nuet och följa den andra personen i coach processen.”

”Hur han vänder på ord så att innebörden får en att tänka på ett helt annat sätt. Nya perspektiv. Att ord kan ha sådan stor inverkan, att rösten har så stor betydelse, att den insikten slog mig så känslomässigt. Murdo, med den kompetensen kan han ”slå hål” på många.”

”Denna utbildningshelg har hjälpt mig att lita på det enkla. Tidigare har jag haft svårt att hålla det enkelt på grund av förutsättningar som jag själv skapat. Genom Murdos enkla sätt att förmedla information, dela livshistorier och sina känslor har han hjälpt mig att tro på att jag kan hålla det enkelt, samt att det enkla är kraftfullt!!!”

”Att känslan under tre dagar ändras från att vara osäker på att coacha och att värdet på mig själv inte har någon betydelse – har gått till att vara trygg, tro på mig själv och känna att min roll som Rörelsecoach har en påverkan på andra människor och deras hälsa genom enkla medel. Det är en känsla av att vara ”pricless” Mitt självförtroende och min tro på mig själv är det jag tar med mig också. Jag är unik och låter mig själv vara unik.”

”Mycket skratt! Egentid med Murdo! Bra att få ställa frågor direkt till Murdo. Han bjuder på sig själv, är ödmjuk och inkännande. Ser saker som jag har svårt att sätta ord på själv.”

Kostnadsfri rörelseanalys

 • Kostnad: Gratis
 • Tidsåtgång: 20 minuter
 • Ombyte: Behövs inte, kom som du är!
 • Plats: I vårt Rörelsecenter i Göteborg
 • Skor: De du oftast använder
Rörelseträning på Walkfeeling Rörelsecenter

Vanliga frågor

Vad kan Walkfeelings® Rörelseträning™ göra för mig?

Syftet med vår Rörelseträning™ är att öka din kroppsmedvetenhet.  Genom att rörelseträna får du lära dig känna, förstå och använda din kropp igen! Du kan lära dig att gå och läka från dina skador, hantera din stress smartare eller bara lära dig njuta mer av din upplevelse i rörelse.

Vanliga anledningar till att människor tränar med oss:

 • Generell träning
  Förebyggande Rörelseträning™ eller bara njuta mer.
 • Rehabilitering
  Rörelseträning™ för att läka och återhämta sig.
 • Sport
  För dig som vill förbättra dina prestationer.

För vem är Walkfeelings® Rörelseträning™?

För människor i alla åldrar! Vi tror på att alla som vill kan lära sig att lyssna på sin kropp och uppleva den på nya spännande sätt. Det spelar inte heller någon roll om du tränar mycket eller inte alls.

Vilka fördelar och vinster finns det?

Potentiella fördelar

 • Minskar stress på jobbet, hemma och på fritiden
 • Mer avslappnad i kropp och sinne
 • Minskar spänningar i musklerna (i exempelvis nacke)
 • Minskar smärta i kroppen
 • Ökar rörlighet i muskler och leder
 • Lär sig röra sig med frihet

Potentiella vinster

 • Gå med lätta steg och med mindre smärta
 • Kunna sitta eller stå längre utan problem
 • Spela sporter med vännerna / leka med barnen
 • Undvika framtida operationer i leder
 • Kroppen läker effektivare efter operationer
 • Förstå orsaker till sina egna besvär
 • Förbättrar relation till sig själv och sin kropp

Finns ni på flera platser i Sverige?

Ja, vi har rörelsecoacher i Göteborg, Stockholm och Vilhelmina. Vår fysiska rörelsepark finns enbart i Göteborg. I övriga städer använder vi idrottslokaler eller ses utomhus.

Vad behöver jag tänka på inför ett träningspass?

 • Vid bokad tid, kom 10 minuter innan passet börjar
 • Respektera din, vår och andras tid
 • Avbokning av tid ska ske senast 48 timmar innan passet börjar
 • Inför Rörelseträning™ i gång behöver du inte byta om
 • Det finns möjlighet till omklädning
 • Kom med de skor du oftast har på dig under dagarna
 • Betalning för Rörelseträning™ sker på plats med kort

När man lärt sig gå, kan man lära sig springa då?

Ja, vi erbjuder Runfeeling® för dig som drömmer om att kunna springa igen, för löpare och idrottare som vill spara rörelseenergi eller optimera sitt rörelsemönster.