Walkfeeling

Gå rätt med Walkfeeling® Rörelseträning™

Går och rör du dig på rätt sätt, dvs. det som är mest skonsamt och effektivt för din unika kropp?  Walkfeeling Rörelseträning handlar om att utforska ditt sätt att gå och göra små justeringar för att hitta ditt naturliga, och mest avlastade rörelsemönster.

Hur kan rätt sätt att gå påverka?

När du lär dig gå rätt och använda din kropp på ett mer skonsamt och effektivt sätt får kroppen möjlighet att återhämta sig och läka. Exempel på vad de som tränat Walkfeeling Rörelseträning upplever är förbättrad balans, ökad rörlighet, minskad spänning och värk samt mer avslappnad i kropp och sinne.

”Hos er har jag fått ett nytt liv utan smärta. Rörelsecoachen som är lugn, guidande, trygg, kunnig och tydlig har hjälpt mig att bli smärtfri. Så lång tid med smärta har påverkat mig väldigt negativt. De små fina rörelser som jag nu dagligen utför har haft en stor positiv påverkan på hela mitt liv. Stort tack! ” /Helene

“Jag kom hit med en öm tåled och haltade och går härifrån med ett smärtfritt nytt flow i kroppen. Tänk vad sex tillfällen rörelseträning kan göra! Nu ser jag fram emot att återuppta löpningen som jag på grund av smärtproblematik i kroppen fick lägga på hyllan för två år sedan. Tack! ”

“Har fått verktyg och tips för att gå på ett mer avslappnat sätt. Tipsen har varit enkla att förstå och verktygen har varit koncisa och uppnåeliga. Fem väldigt nyttiga möten. Tack.”

”Efter flera års behandlingar hos osteopat, kiropraktor m.m. för att få rätsida på spänningar och värk i kroppen har jag insett att jag skapat mer skada än nytta. Alla tips och råd om hur kroppen skall formas har lett till ett kontrollerat beteende där jag forcerat kroppen till en mer korrekt hållning. Äntligen upplever jag en mer avslappnad kropp och ett mer fridfullt inre. Genom att lyssna på kroppen och låta den arbeta på det sätt den är byggd på känner jag tilltro till en mycket välmående framtid. ”

/Eva S

”Jag tackar för att ha fått tillfälle att göra denna resa med er. Särskilt tack till Martin som är jätteduktig. Jag tycker verkligen att det hjälpt mig. När jag tog på mig mina vinterkängor kunde jag ”känna” hur sneslitna dom var för att jag inte längre går på det sättet. Jag kan inte använda dem – spännande! Stort tack!”

”Imorse kunde jag gå över 6 km utan att behöva pausa p.g.a. benen.  Jag behövde dock sakta ner när jag kom upp i fart då jag glömde bort mig och gick som vanligt, men det räckte att sakta ner och tänka på hur jag gick så la det sig igen. Känns sjukt kul att jag märker resultat redan efter 1 gång och jag längtar redan till uppföljningen för att se vad den kan ge . Tack snälla för hjälpen hittills.”

/TÖ

”Det är en ovärderlig investering för framtiden för mig. Att jag nu vill ändra mina egna gångsteg, innan min egen kropp tvingar mig att ändra min gång eller att jag blir stillasittande pga av smärta, eller i värsta fall blir tvungen att operera mig, det vill jag verkligen undvika.”

Anders 94 år

“Jag får ont för att jag rör mig fel. Då hjälper det inte att stärka eller stretcha en muskel. Man måste lära sig använda den rätt när man rör sig”

Olle 13 år

Olle hade ont i hälsenorna i två år. Det hindrade honom från att spela fotboll och utföra parkour. Han hade fått övningar från sjukgymnastik som han utförde disciplinerat för att stärka vaderna utan att det gjorde någon skillnad. Efter två månader med Walkfeeling kunde han springa och spela fotboll igen.

”Känslan när steget rullar på det sätt naturen först skapade mig är fantastiskt men allra störst är ändå den närvaro som min nya gångstil gör med mig dagligen.”

Jerker 45 år, VD

”Efter 3 h walkfeeling fick jag en muskelavspänning i hela kroppen och en helt ny kontakt med min kropp-Genom att Gå! Den känslan är fantastisk och önskar att fler får uppleva det.”

Maria 50 år, Leg sjukgymnast

”Barfotaskor eller gympadojor, landa med hälen eller framfoten först, göra knäböj med fötterna vinklade rakt fram eller utåt…. Jag har börjat inse att det inte spelar roll vad man gör, utan snarare hur man gör det! Jag ser fram emot fortsättningen…”

Pontus 27 år, Ingenjör

Kostnadsfri rörelseanalys

Närmare 2000 personer har de senaste tio månaderna gjort en fri rörelseanalys hos oss. Alla upplevde något nytt och tog med sig nyttiga lärdomar som kommer göra skillnad och hjälpa dem i framtiden.
Välkommen att boka en analys du med, eller tipsa någon du känner.
Varma hälsningar Murdo Mackay, Ordförande och grundare

Rörelseträning på Walkfeeling Rörelsecenter

Vanliga frågor

Vad kan Walkfeelings® Rörelseträning™ göra för mig?

Syftet med vår Rörelseträning™ är att öka din kroppsmedvetenhet.  Genom att rörelseträna får du lära dig känna, förstå och använda din kropp igen! Du kan lära dig att gå och läka från dina skador, hantera din stress smartare eller bara lära dig njuta mer av din upplevelse i rörelse.

Vanliga anledningar till att människor tränar med oss:

 • Generell träning
  Förebyggande Rörelseträning™ eller bara njuta mer.
 • Rehabilitering
  Rörelseträning™ för att läka och återhämta sig.
 • Sport
  För dig som vill förbättra dina prestationer.

För vem är Walkfeelings® Rörelseträning™?

För människor i alla åldrar! Vi tror på att alla som vill kan lära sig att lyssna på sin kropp och uppleva den på nya spännande sätt. Det spelar inte heller någon roll om du tränar mycket eller inte alls.

Vilka fördelar och vinster finns det?

Potentiella fördelar

 • Minskar stress på jobbet, hemma och på fritiden
 • Mer avslappnad i kropp och sinne
 • Minskar spänningar i musklerna (i exempelvis nacke)
 • Minskar smärta i kroppen
 • Ökar rörlighet i muskler och leder
 • Lär sig röra sig med frihet

Potentiella vinster

 • Gå med lätta steg och med mindre smärta
 • Kunna sitta eller stå längre utan problem
 • Spela sporter med vännerna / leka med barnen
 • Undvika framtida operationer i leder
 • Kroppen läker effektivare efter operationer
 • Förstå orsaker till sina egna besvär
 • Förbättrar relation till sig själv och sin kropp

Finns ni på flera platser i Sverige?

Ja, vi har rörelsecoacher i Göteborg, Stockholm och Vilhelmina. Vår fysiska rörelsepark finns enbart i Göteborg. I övriga städer använder vi idrottslokaler eller ses utomhus.

Vad behöver jag tänka på inför ett träningspass?

 • Vid bokad tid, kom 10 minuter innan passet börjar
 • Respektera din, vår och andras tid
 • Avbokning av tid ska ske senast 48 timmar innan passet börjar
 • Inför Rörelseträning™ i gång behöver du inte byta om
 • Det finns möjlighet till omklädning
 • Kom med de skor du oftast har på dig under dagarna
 • Betalning för Rörelseträning™ sker på plats med kort

När man lärt sig gå, kan man lära sig springa då?

Ja, vi erbjuder Runfeeling® för dig som drömmer om att kunna springa igen, för löpare och idrottare som vill spara rörelseenergi eller optimera sitt rörelsemönster.