Walkfeeling

Loading Quotes...
walkfeeling_logo_black-120

Våra rörelsecoacher i Sverige

Vill du träna med rörelsecoach? Lär känna våra rörelsecoacher nedan.

Träna med rörelsecoach

Tommy Olausson

Grundare av Walkfeeling och Runfeeling
Göteborg och London
0709-220438
tommy.olausson@walkfeeling.se

Läs mer om Tommy

Nu ska jag vara osvensk och skryta! För jag är stolt över mig själv vad jag har åstadkommit hittills i livet. Det har varit en krokig bana med många utmaningar!

När jag förlorade min fotbollskarriär till skador bestämde jag mig för att bli bäst i världen på rörelse, helhetsanatomi och känslan bakom biomekanik. Jag är idag en av världens främsta när det kommer till träning, behandling och optimering av vardagliga rörelser, som att gå och springa. 

Mina och nu våra revolutionerande upptäckter att vårt rörelsemönster antingen bryter ner eller bygger upp vår kropp innebär att vi har hittat nycklar som kan behandla orsaken till fysisk smärta snarare än bara symtomen. För idrottare innebär det en optimering av rörelseenergi och förbättrade resultat som följd.

Många lider helt i onödan av värk i kroppen, eller nedsatt återhämtning ovetandes om att det finns något de själv kan göra. Ett möte med mig eller mina kollegor kan ändra på det. Vi är både tacksamma och ödmjuka till vår kunskap och våra hårt förvärvade livserfarenheter som vi vill föra vidare till andra.

Mina utbildningar:
Osteopat DO, 2005-2010
Postural tränare 2010-2013
Basmedicin 2005-2007
Massageterapeut 2004-2005
Personlig tränare 2004-2005
Kostrådgivare 2004
Massör 1999-2000

Meriter:
Svensk mästare som massör med IF Elfsborg 2006
Erfarenhet från Champions League kval och Europa League 2007
Svenskt SM brons i 100m sprint på veteran SM 2015, barfota!

Tränat världsstjärnor:
Trefaldig Stanley Cup Vinnare i NHL
Vinnaren av So You Think You Can Dance 2013
Världsmästare i triathlon och decatriathlon
OS deltagare i skidor, Vancouver 2010
Flera landslagsspelare från Svenska fotbollslandslaget
Världens bästa handbollsmålvakt
Hade ett projekt med tre allsvenska fotbollsspelare, alla tre blev proffs!

Några av mina företagsföreläsningar:
VOLVO
Länsförsäkringar
Riksbyggen
Ringhals
Skanska
Baker Tilly
Borås Energi
Söderberg & Partners
Göteborgsvarvet expo
Kretsloppet i Borås
Prinsens minne i Halmstad
Osteopatförbundet
European school of osteopathy
Center for homeopathic education in London

Jag har tränat människor och föreläst i 14 länder, hittills...

Tack för att du läste ända hit och att du uppskattar min livsresa.
Med känsla, Tommy 

 

Head Coacher

DSC_5382_2_cirkel

Camilla Svensson

Head Coach Walkfeeling och Runfeeling
Stockholm och Vaxholm
0707-593883
camilla.svensson@walkfeeling.se

Läs mer om Camilla

Mina ungdomsår upp till tidig vuxen ålder präglades av idrotten och särskilt fotboll. Representation på elitnivå upp till junioråldern mynnade i skola och jobb där livet tog en spännande vändning.

Flygskola på F5 Ljungbyhed i Skåne, blev en 10 - årig karriär som pilot på SAS. Jag bytte då maskin mot människa och bestämde mig för att jobba med hälsa och människors välmående.

En massageterapeut utbildning blev efter 10 års arbete med det, ytterligare studier av medicin och osteopati.

Som färdig Osteopat har jag varit engagerad som handledare av osteopatstudenter vid en skola, suttit i Svenska Osteopatförbundets styrelse i några år, och har numera uppdraget att examinera studenter i slutskedet av deras långa utbildning till färdiga osteopater.

Walkfeeling har varit en del av mitt liv sedan jag beslutade mig för ta till mig detta 2015.

Jag började min resa till tränare inom Walkfeeling då, och den resan kommer aldrig att ta slut.

Som delägare och Head Coach i företaget har jag en roll av Academy ansvarig och tillsammans med mina kolleger utbildar vi och utveckalar människor med Walkfeeling som plattform.

Kroppens oändliga möjligheter och människans förmåga, och alltför ofta oförmåga, att hantera den, är en outsinlig källa till nya lärdomar. Jag, vi i Walkfeeling, och alla de vi möter, utvecklas ständigt i det som går att känna och uppleva i vår kropp.

Det ligger en stark lockelse i det oförutsägbara att få vara med i ett helt nytt sammanhang inom träning och hälsa.

Vi går mot en kunskap om vad kroppen egentligen är gjord för.

DSC_5361_2_cirkel

Jenny Holmgren

Head Coach Walkfeeling och Runfeeling
Umeå, Örnsköldsvik och Vilhelmina
0702-755921
jenny.holmgren@walkfeeling.se

Läs mer om Jenny

När jag befinner mig i södra Sverige kommer ofta människor fram till och mig och frågar var jag kommer ifrån. Vilket är väldigt trevligt måste jag tillstå, människorna hör min norrländska och tycker att den låter allt ifrån hemtrevlig till rolig. Västerbotten för att vara lite mera exakt, har varit min plats att bo på nästan hela mitt liv. Sedan 1979 bor jag och min familj i Vilhelmina, en liten tätort med 3500 invånare och i hela kommunen, som räknas till en av dom största i Sverige till ytan, bor det ca 6700 människor.

Jag har alltid varit intresserad av kroppen, träning och hälsa. På 90-talet drev jag en
friskvårdsanläggning under en 10-års period och träffade många härliga människor. Det gav mig tillfälle att träna hela dagarna och jag minns tiden med ett leende på läpparna. Efter tredje barnet utbildade jag mig så småningom till osteopat, för att gräva djupare i kunskapen om kroppen. Idag driver jag en klinik i Vilhelmina och träffar fortfarande många människor. Ganska snabbt upptäckte jag att dom jag träffade ofta kom tillbaka med samma problematik och jag insåg att vi människor
förstås påverkas av allt vi gör under vår vakna tid, vardags rörelsen till och från jobbet, på arbetet och när vi rusar runt i affären. Plötsligt insåg jag att träning är bra men också en väldigt liten del av resten av tiden. Samma sak med min osteopatiska behandling.

2016 började jag min utbildning inom Walkfeeling Academy och så småningom engagerade jag mig i företag som delägare och headcoach. Jag älskar att träffa människor och utvecklas tillsammans med andra. Jag möter fortfarande människor i mitt yrke, men faktum är att det är på ett helt annat sätt nu. Våra kroppar har ett alarm system som tex kan signalera smärta, obehag eller stelhet. När du lär dig att
lyssna på din kropp, på dess signaler blir du också medveten om att du själv kan påverka det tillståndet. På samma sätt som du kan spänna din lårmuskel så kan du faktiskt också slappna av i den. Inom Walkfeeling arbetar vi mycket med att medvetengöra vad din kropp försöker att säga till dig. Det applicerar vi i din vardagsrörelse, varje steg du tar. Visst har du hört begreppet - "summan av allt” eller ”många bäckar små” - med detta i åtanke, kan du med oss, få inspiration och göra upptäckter i din egen kropp som gör att du kan röra dig friare, med mindre anspänning och få tillgång till en naturlig rörelse - så att summan av all din rörelse blir uppbyggande istället för nedbrytande. Ta nästa steg du också!

Trainer

walkfeelingportratt1

Ellinor Annerud

Trainer Walkfeeling och Runfeeling
Göteborg och Sätila
0703-483120
ellinor.annerud@walkfeeling.se

Läs mer om Ellinor

Ellinor

DSC_5494_cirkel

Caroline Backman

Trainer Walkfeeling och Runfeeling
Göteborg
0733-721445
caroline.backman@walkfeeling.se

Läs mer om Caroline

2005 blev jag otroligt inspirerad av en massör som jag träffade. Hon behandlade mig när jag fick problem med nacken och efter 1 timma kunde jag vrida på huvudet igen och var i princip smärtfri. WOW, kände jag – tänk att få jobba med att hjälpa människor på det här sättet. Vid det här laget hade jag sysslat med lite av varje; lokalvård, restaurang, rederi och spedition. Jag fortsatte som vanligt i ytterligare några år men bestämde mig till slut för att utbilda mig till massageterapeut. 2011 var jag klar och började jobba deltid som massör och gick sedan över till heltid;
jag var både egenföretagare och anställd.

2016 hade jag haft problem med en fot under en längre tid och sökt hjälp hos många olika terapeuter utan att få någon varaktig hjälp. Jag gillar att vandra och när jag på våren hörde jag talas om Walkfeeling kände jag helt enkelt att jag var tvungen att testa. Genom att ändra mitt sätta att gå upplevde jag snabbt stora förbättringar och en helt annan lätthet i rörelsen. När jag hade tränat Walkfeeling ett tag kände jag att detta skulle kunna vara ett utmärkt komplement till massagen – att med ökad kroppsmedvetenhet kunna få långvariga resultat. 2017 utbildade jag mig till rörelsecoach inom Walkfeeling och 2018 fortsatte jag med Runfeeling. Det är härligt att se hur, tillsynes, små förändringar kan göra så stor skillnad.

Share