Djupdykning i Walkfeeling®

Djupdykning i Walkfeeling®

Med hjälp av Rörelseträning™ kan du gå och springa med större lätthet, frihet, självförtroende och kontroll. Du kan verkligen det!

Tommy Olausson och hans kollegor har ägnat 19 år av sina liv för att hitta nycklarna till människans naturliga rörelser och läkande. Walkfeeling® är resultatet av många års lärande och engagemang.

”Om du lyssnar på din kropp när den viskar, behöver du inte höra den skrika!”

Ordlista

 • Walkfeeling = Gå med känsla eller röra sig med känsla
 • Walkfeela = Tänka på hur man rör sig när man går
 • Runfeela = Tänka på hur man rör sig när man springer
 • Rörelseträning = Förbättra sin känsla och kroppsmedvetenhet i gång, löpning, vardagsrörelser, sport, fritid, ja alla rörelser.
  Finns det rörelse kan den alltid förbättras och optimeras.
 • Rörelsemönster = Motorik = Motor = Det som sätter något i rörelse
 • Rörelseenergi = Det är den energi något föremål har som är i rörelse

Lyssna på oss

Anne Sparre driver podden 4Health. En podcast om hälsa och hur kroppen fungerar. Vi har medverkat i podden:

Läs om oss

Ta del av våra tankar och tips.

Rörelseträning™

Det mest varaktiga förhållandet i ditt liv är det du har med din kropp. Nu är det dags och hitta rörelseglädjen igen!

Din rörelse i vardagen när du går eller springer är grundläggande för din relation med kroppen. Vardagens rörelser kan påverka din tolerans mot skada, din förmåga att återhämta och läka. Det kan till och med påverka din självkänsla och glädje inför dagens uppgifter.

Walkfeeling® har ett intressant uppdrag: att ge människor oavsett bakgrund, ålder och nivå av fysisk förmåga möjligheten att lära sig konsten att använda och arbeta med sin kropp, istället för emot den. Att ha förtroende för sin kropp och få uppleva och njuta av de aktiviteter som är mest betydelsefulla.

Har vi genom livet tappat förmågan att gå och springa naturligt? Kan det vara så att vi faktiskt aldrig har fått lära oss använda den kropp vi har utifrån hur den naturligt är skapt?

Är det inte dags att du får uppleva en större frihet, glädje, lätthet, självförtroende och kontroll i din kropp?

Du kan göra det, vi hjälper dig!

Är du helt säker på att du använder din kropp på ditt effektivaste sättet och det som är bäst för din kropp?

Känner du igen dig?

 • ”Jag skulle gärna göra mer med mina barn / barnbarn, men jag är inte säker på min fysiska förmåga.”
 • ”Jag skulle gärna ha ett program som är lätt att göra och får mig att må bättre men jag vet inte vart jag ska börja.”
 • ”Jag är för gammal, så det är för sent, jag får leva med mina smärtor.”
 • ”Man blir stelare med åren, så är det bara.”
 • ”Jag skulle gärna kunna gå eller springa igen och njuta av upplevelsen, men jag har inte tid.”
 • Vi förstår, och vi vet också att genom att använda kroppen på ett naturligt sätt kan du skapa nya länkar mellan din hjärna och kropp, låsa upp gamla vanor och introducera nya. Om du vill kan du ändra hur din kropp svarar på de utmaningar som livet kasta på dig.

Historien bakom

Tommy Olausson ägnade 19 år av sitt liv för att hitta svaret till såväl sitt eget tillfrisknande som sina patienters. När han fick veta att han inte kunde bli professionell fotbollsspelare på grund av sina skador påbörjade han sökandet efter ett svar som skulle kunna hjälpa honom att bli skadefri och smärtfri.

Han läste allt han kom över inom osteopati, medicin, löpteknik, rörlighetsträning och postural träning. Han kände stor frustration över bristen på en långsiktig och hållbar lösning, men vägrade att ge upp.

En dag fick han en plötslig aha-upplevelse kring hur nedbrytande de flesta människors rörelsemönster är i vardagen. Genom att utforska och testa sin nya teori på sig själv och på människor i olika åldrar och kondition såg han omedelbara och hållbara resultat. Nu hade han hittat något som kunde behandla orsaken till fysisk smärta, snarare än bara symtomen.

Företaget bildades

Tommy startade Walkfeeling AB med övertygelsen att ingen ska behöva leva med kronisk smärta.

När han under 2015 höll en föreläsning på Svenska Osteopatförbundets årskongress satt två av hans framtida kollegor i publiken. Camilla och Jenny kände igen problematiken och de ständigt återkommande skadorna hos deras patienter. Numera är de båda Head Coacher och delägare i företaget.

En ovärderlig tillgång och visionär i Walkfeelings® utveckling är konsulten Murdo Mackay som har många års erfarenhet inom fotboll och företagande.

2016 skapades Walkfeeling International Limited som är ett internationellt bolag med kontor i London tillsammans med Marcus Fernandez, rektor och grundare för The centre for Homeopathic Education (som finns runt om i världen).

Idag hjälper Walkfeeling® människor runt om i världen i hur de kan förstå orsaken, hantera återkommande skador och långvarig kronisk smärta samtidigt som de kan leva ett mer aktivt och hälsosamt liv till att också prestera i världsklass.

We walk together and learn together!