Frågor till Runfeeling Rörelsecoach Anton

Nio frågor till Anton, Runfeeling Rörelsecoach

Anton Melin arbetar som Runfeeling Rörelsecoach. Inte en dag är den andra lik. Varje dag innebär nya spännande möten med människor som vill hitta en bättre relation till sin kropp och rörelse. Vi ställde nio nyfikna frågor om hans bakgrund, relation till rörelse och så klart arbetet som Rörelsecoach.

Hur kom du i kontakt med Walkfeeling/Runfeeling?

Jag var nyfiken på hur jag kunde bli en bättre löpare och mer lätt i mitt steg. Lyssnade på en podcast med grundaren av Runfeeling, Tommy Olausson, och blev inspirerad av sättet han såg på rörelse. Att det faktiskt går att påverka sin egen rörelse. Jag sökte upp honom och tränade en eller två gånger för honom. Senare samma år hoppade jag på utbildningarna inom Walkfeeling och Runfeeling som de såg ut då.

Vad har du för bakgrund?

Jag har spelat mycket fotboll i min ungdom, har alltid gillat att jaga en boll och att svettas. Med tiden blev det även mycket gymträning. Senaste åren har  innehållit mycket löpning men också simning och cykel – alltså triathlon. 2018 genomförde jag en Ironman och några halvdistans-lopp.

Yrkesmässigt är jag uppvuxen i en ICA-butik där jag sommarjobbade från tidig ålder för att sedan göra resan genom alla olika avdelningar och avsluta som försäljningschef. Jag har alltid fascinerats av försäljning och att analysera siffror. Det tog mig sedan vidare in i fastighetsbranschen där jag ägnade några år åt fastighetsutveckling och förvaltning.

Vad gjorde dig nyfiken på att bli Runfeeling Rörelsecoach?

Två saker egentligen. Dels att få komma i kontakt med många nya människor men också möjligheten att få hjälpa människor att upptäcka friheten i sin egen rörelse.

Vad innebär det att vara Runfeeling Rörelsecoach, hur ser din arbetsdag ut?

För mig innebär det att jag varje dag får jobba med det jag brinner för, och samtidigt vara mycket i rörelse själv. Jag möter klienter i vårt center med olika utmaningar i sin rörelse. Under en rörelseanalys delar jag med dem vad jag ser som positivt i deras fysiska status men även den potential jag ser och som de idag går miste om. Jag får i de sessions vi har tillsammans sedan vara deras bollplank och resurs för att upptäcka hur de själva kan påverka sin rörelse och uppleva lätthet och frihet – något de flesta inte upplevt på väldigt länge.

Vad har det krävts av dig själv för att bli en bra Runfeeling Rörelsecoach?

Jag har tvingats omvärdera mycket, dels min relation med andra och mig själv. Även mitt sätt att se på både rörelse och träning. Det har varit väldigt omvälvande samtidigt som det har skett väldigt naturligt.

Vad säger klienterna, vad tar de med sig hem från den här typen av träning?

Det jag hör dem säga är att de dels tycker det är fantastiskt roligt under vår session. Det är väldigt tydligt att de upplever en stor skillnad i hur det kan kännas när de är ute och löptränar. Att det går att röra sig lätt istället för tungt. Det bästa med Runfeeling är att du inte behöver göra en massa hårda träningstimmar för att nå just de resultat du alltid önskat nå. Oavsett din ambitionsnivå.

Din syn på människors förmåga, hur har den förändrats utmed din resa här?

Svårt att med några ord svara på den här frågan. Radikalt är det bästa ordet jag kommer på. Att se en klient med artros i båda knäna komma in för en session i vårt center och berätta att hen inte kunnat löpträna på 8  år p.g.a.  smärta. För att 40 minuter senare se samma klient lätt och ledigt jogga fram och tillbaka över våra banor med ett leende. DET är varje människas unika potential.

Vad har Walkfeeling och Runfeeling gjort för dig personligen?

Det har givit mig en möjlighet att på så många sätt se den potential jag själv besitter. Den kraft och styrka som finns hos det unika som är jag. Likväl har det givit mig en möjlighet att varje dag får göra det jag tycker bäst om. Möta människor och vara i rörelse. Helt magiskt!

Slutligen, vad skulle du vilja säga till den som är nyfiken på att bli Rörelsecoach?

Tveka inte! Det är det absolut bästa jobbet som finns. Det du får tillbaka från dina klienter när de upplever frihet, lätthet, snabbhet och styrka i sin egen rörelse igen är helt fenomenalt.

Att jobba som Rörelsecoach

Jimi har en bakgrund som personlig tränare och massageterapeut. Han har jobbat som Walkfeeling och Runfeeling Rörelsecoach i ungefär ett år och älskar sitt jobb! Lyssna på hans berättelse i ett avsnitt av Walkfeelingpodden.

Utbilda dig till Rörelsecoach

Information om våra kurser och utbildningar samt kommande utbildningsdatum har vi samlat på vår utbildningssida. Vi anordnar även regelbundet kostnadsfria informationsträffar om våra utbildningar och karriärmöjligheter.