Vi bokstavligt talat svälter själsligt!

Vi bokstavligt talat svälter själsligt!

”Det finns en ny kompis därute som bara väntar på att du ska säga hej.”

Idag är det fredag och drygt 2 veckor till julafton. Det finns tusentals möjligheter att träffa nya människor och ha sköna möten och samtal med, i alla de köpcentran och gallerior som fylls av stressade shoppare. Och där kanske vi har svaret till varför det inte blir några sköna möten mellan peeps. Man har prylarna i fokus.

Vi skyndar förbi varandra och har så mycket att stå i att vi springer ifrån kärnan i att vara människa i flock. Vi befinner oss mitt i flocken men ser och lyssnar inte på dem runtomkring som är så fysiskt nära men ändå så långt bort.

Det finns förstås undantag… De små barnen gör som de känner…strosar lite sakta och tar in sin omgivning, tittar sådär rakt och uppriktigt nyfiket ”vem är du, vad gör du ??” Eller de äldre som inte har en tid att passa, som sitter på bänken och ser sig omkring. Kanske har hon eller han en historia att berätta som skulle göra din dag fullständigt!

Visst är det så att det behöver hända något, saker måste naturligtvis uträttas, men ska det behöva vara på bekostnad av att vi har slutar se och höra våra medmänniskor?

59 % av de generella sjukskrivningstalens ökning utgörs av psykiatriska diagnoser. Vi bokstavligt talat svälter själsligt. Ungdomar, människor som jobbar mycket, de som inte har ett jobb och som inget hellre vill, ja listan kan göras lång.

Behöver det vara så? Visst kan vi lära om, lära ”tillbaka” och börja våga möta människor varje dag och tilltala varandra. Helt enkelt göra det människor har gjort sedan tidernas begynnelse; att se varandra och knyta ihop oss genom att säga hej till en ”främling”. Kan det vara så enkelt? Att börja säga hej? Ja, hur ska det annars börja?

Vi har tagit det här till oss i Walkfeeling. Vi har det som ett stående inslag i den personliga resan man gör när man utbildar sig till Rörelsecoach. Deltagarna åker hem och har till uppgift att prata med en främling om dagen. Och om ni bara visste vilka historier de kommer tillbaka och delar med sig av?! Historier som ger känslor av att ja, vi är alla lika och har samma behov men vi har glömt av det.  Det är såklart förknippat med en lite obekväm känsla av ”men vad ska folk tro??” – men det byts omedelbart ut till motsatsen när man får ett leende och ett hej tillbaka. Och så har ett möte skett. Och det kan sluta med ”bara” en skön känsla av att höra till eller kanske en ny bekantskap som blir en vän.

Någon sa att ”alla dessa främlingar är bara kompisar jag inte lärt känna ännu!”  Vilken underbar ingång till ett möte med en främling på sta´n! Det finns en ny kompis därute som bara väntar på att du ska säga hej.

Walkfeeling – a way to walk together.

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.