Har du fått lära dig hur du ska använda hela din kropp i allt du gör varje dag?

Har du fått lära dig hur du ska använda hela din kropp i allt du gör varje dag?

”Alla vet ju att det är mellan behandlingarna och träningen det händer!”

Orden kommer från en terapeut med en mycket stor kunskap om hur kroppen fungerar och detaljer i den inre värld som bara fungerar i oss. Eller inte fungerar. För det är därför folk kommer till honom och alla andra tusentals terapeuter som behandlar människor med ont och problem. Listan på duktiga kompetenta terapeuter kan göras lång. De levererar behandlingar som varar mellan en halvtimme och en timme. Behandling som med jämna mellanrum behöver upprepas därför att det problem man söker för har en tendens att komma tillbaka.

För att det sannolikt är någonting man gör med kroppen mellan behandlingarna som gör att det uppstår symtom man kan behandla, men som kommer tillbaka när man använder kroppen. En timmas behandling i veckan kontra 110 timmar vaken tid i veckan då kroppen används.

Vilket av dessa två har störst inflytande i det långa loppet?

Om du till exempel har suttit framför datorn på ditt jobb, så kanske du får lite ont i axeln och nacken och det där kommer tillbaka med jämna mellanrum. Kanske är det till och med så att den proffsiga terapeuten du går till kan se att den huvudvärk du har ibland, kommer ifrån spänningarna i nacken. Man konstaterar att de lokala problemen där uppe hänger ihop med varandra.
Att stretcha nacken då och göra en övning där axlarna dras bakåt och aktiverar musklerna på baksidan känns förmodligen skönt, och huvudvärken kanske också släpper lite. Men axeln sitter ju på bålen som sitter ihop med bäcken och ben. Innebär inte det att man måste
titta på vad resten av kroppen gör också för att axeln och nacken ska fungera som det är tänkt?

Det räcker inte att stretcha muskeln som är spänd? Ponera att det ovan sagda är sant. Det skulle då förklara varför en behandling måste upprepas eller en träningsövning måste göras om varje dag för att det ska kännas ok. Men det innebär följaktligen också att om du lär dig att använda hela kroppen i varenda liten eller stor rörelse du gör varje dag, hela tiden, då kommer du åt axeln och nacken i alla de rörelserna. Du lär dig använda din kropp på det sätt den konstruerad för. För det kan inte vara möjligt att vi ska ha ont och vara så trötta och stressade som så många
är idag.

Det måste finnas ett annat sätt att leva och må. Varje liten kroppsdel fungerar på och i hela kroppen. En fot är beroende av hur du står på den. Ett ben och en höft reagerar på den dagliga belastning den utsätts för. Har du fått lära dig hur du ska använda hela din kropp i allt du gör varje dag? Du kan träna eller ”tänka på” hur du sitter när du jobbar men hjälper det? På riktigt?

Att lära sig walkfeeling är att lyssna på kroppen hela tiden och röra på den så att det känns skönt. Och då läker det onda och man slappnar av och blir mindre stressad. Det här är någonting alla människor kan lära sig igen.

Om vi bara vågar lyssna och lita på det vi hör. Vågar du?

”Om du lyssnar på kroppen när den viskar, behöver du inte höra när den skriker.” Walkfeeling. På kroppens vilkor.

Njut av helgen hälsar Walkfeeling Team

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.