Är kroppen är designad för att känna smärta, obehag, oro, stelhet och allt annat som inte känns skönt – hela tiden??!?

Föreställ dig att återfå en förmåga att känna lugn, avslappning och fri rörelse i kroppen, där det obehagliga och onda inte är dominerande.

Men innebär detta att kroppen är designad för att känna smärta, obehag, oro, stelhet och allt annat som inte känns skönt – hela tiden??!?
Eller är det så att vi är gjorda för att känna på ett annat sätt?

Det finns en signal som man lär sig tidigt i livet vad den betyder.
Den signalen uttrycker det lilla barnet på ett klart och tydligt sätt som inte går att
missförstå. Ingen i omgivningen missar vad det handlar om. ”Det gör ont, det känns obehagligt och så här vill jag inte ha det; jag skriker!” Barnet tar ifrån tårna och låter omgivningen förstå att ”jag har slagit mig och är rädd och jag vill ha hjälp. Nu!” Den här förmågan att känna smärta och obehag är livsavgörande. Om vi inte hade den skulle vi inte överleva.

Men innebär detta att kroppen är designad för att känna smärta, obehag, oro, stelhet och allt annat som inte känns skönt – hela tiden??!? Eller är det så att vi är gjorda för att känna på ett annat sätt? Ett sätt att fungera och känna som är fritt från begränsningen att vara stel, ha ont och inte kunna göra det vi kanske gjorde
när vi var små? Som till exempel det lilla barnet när hen inte har slagit sig eller är lite butter, då hen är harmonisk, i total närvaro i det som är framför ögonen och i fullkomlig rörelsefrihet? Där det obehagliga och onda bara är en varningslampa i hela stora systemet kroppen, och finns där för att skapa lite uppmärksamhet på något som inte fungerar perfekt och behöver
åtgärdas.

Om du känner efter själv, eller tittar på din närmsta omgivning, och ställer dig frågan i vilket tillstånd människor befinner sig, får du troligen ett svar som reflekterar den statistik som är i
dessa tider. Sjukskrivningar, sjuknärvaro på jobbet, utmattningsdepressioner, smärta och tappade sugar. Där befinner sig många människor merparten av tiden och inte bara tillfälligt för att man ”slagit sig”, utan all vaken tid. Alarmet är på och ingen tittar efter vad det är som dragit igång det!

Förrän nu.
Föreställ dig att återfå en förmåga att känna lugn, avslappning och fri rörelse i kroppen, där det obehagliga och onda inte är dominerande. En närvaro i kroppen som smittar av sig på det mentala tillståndet och som ger en känsla av att orka vara en del av den omgivning du
faktiskt befinner dig i. Energin att interagera med dem du möter räcker till och du behöver inte anstränga dig och tömma batteriet för att vara människa!
Detta är ju vad vi är gjorda för från början, men som vi tycks ha tappat bort.

Walkfeeling® är fullkomligt unik i sitt sammanhang. Det närmar sig människan från ett annat håll än all annan träning. Det är inte ens en träningsmetod – det är ett sätt att förhålla sig till sig själv och sin kropp. Det är inte ett koncept man stopper in individen i – det är ett tillvägagångssätt som är så brutalt enkelt att alla kan lära sig det och också lära ut till andra. Det är någonting som alla människor är födda med men som av tusen och åter tusen anledningar har tappats bort i den kakofoni av brus och intryck vi bombas med varje sekund,
minut, dag, år!

Det finns inte ett enda argument kvar att inte prova detta om man vill må bättre. Är det dessutom så att behandlingen du tar inte hjälper fullt ut och du inte blir av med det du sökte för, eller om träningen du gör är en del av både lösningen och problemet – du mår bra av träning men får samtidigt lite ont av det. Eller du orkar inte träna för du är så trött. Då är det kanske så att grunden till varenda liten rörelse du gör all vaken tid är i obalans och då hjälper ingenting innan man tittat på och åtgärdat det. Släck varningssignalen och ta reda på vad som tände den.

Välkommen till Walkfeeling®. En del av lösningen på gåtan om kroppen.

Camilla och Walkfeeling Teamet

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.