Vad kan hända om du lyssnar på din kropp?

Vad kan hända om du lyssnar på din kropp?

Äntligen!

Hösten är här och vi kan äntligen ta fram tjocksockar och elda i kamin – om man har någon – utan att behöva förklara sig. Eller kanske tillhör du dem som inte riktigt gillar blåst, regn och mörker? DU är nog inte ensam. På något vis är det – hur man än känner inför det – något vi människor utsätts för. Det blåser kallt och vi fryser, det regnar och vi blir blöta, och det mörknar och för en del innebär det att man blir trött.

Går det att göra något åt det? Eller får vi hitta strategier att hantera dessa elementens påverkan utifrån? Vi kan ju inte stoppa regnet men vi kan ta på oss en regnkappa. Vi kan inte stoppa blåsten men vi kan fälla upp huvan på jackan. Och vi kan inte undvika mörkret men vi kan tända lampan. Den hårda, larmande miljön vi lever i och utsätts för dagligen, med skärmar på datorer och telefoner, buller från trafik och ständigt sorlande ljudmatta på jobb och i stad, högt tempo och stress; detta kan vi kanske inte heller påverka i särskilt stor omfattning.

Men kan vi lära oss hantera det? Genom att stänga av skärmen, plocka ur lurarna ur öronen och sänka tempot vi rör oss med? Då kanske vi till och med har plockat bort så mycket intryck in i kropp och sinne att stressen avtar den också?Det här vore ju alldeles underbart om det var sant! Men kan det vara så enkelt frågar sig kanske någon? Ja, inte ställer kroppen några frågor i alla fall. Den talar bara om hur den mår genom att skapa lite tinnitus eller värk i ryggen, en krånglande mage eller en trötthet som inte går att sova bort. Den är där och gör så gott den kan utifrån de förutsättningar som du faktiskt ger den.

Livet rusar på och posten ska fram som man brukar säga. Då gäller det att rusta sig. Vi kanske ska ta fram ”kroppens tjocksockar och braskamin” nu när det är hårdkörning på jobbet och kraven på oss är som tydligast. Det kanske är nu när tempot gått upp och vi ska ”upp till bevis”, som det är som viktigast att sänka tempot och kraven. Madicken-tvärtom!?! Ta på raggsockan, tänd brasan, acceptera tanken på att det går att byta jobb, gå ut i regnet med regnkappan på och vänd ansiktet mot vinden. Det kanske är där du fyller på ditt batteri och får svar på frågan du kanske har.

För det är ingen annan än du som kan svara på om det du är och gör, är rätt för dig. Det är bara du själv som kan det. Och det gäller att sänka volymen på stereon om man ska höra fågelkvittret.

Har du en fågel i dig som kvittrar?
Och hur låter den?

”If you listen to your body when it whispers, you won´t have to hear it scream.”

”Om du lyssnar på kroppen när den viskar, behöver du inte höra den skrika.”

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.