”Mina gångsteg skapade min värk i magen!”

”Mina gångsteg skapade min värk i magen!”

IMG_8909 (1)

”När jag kom på mitt första besök hos Walkfeeling fick tränaren mig direkt att känna massor av problem i hur jag rörde mig och så vidare.”

Innan jag kom i kontakt med Walkfeeling hade jag haft konstant ont i magen i ungefär ett och ett halvt år. Dessa besvär hade lett till att jag inte längre klarade av att spela fotboll och jag fick dessutom problem i mina studier då jag ibland kunde ha svårt att koncentrera mig på grund av magproblemen. Jag hade under detta år hunnit med att göra i princip alla undersökningar som sjukvården kunde komma att tänka på utan att man hittat källan till mina besvär. Därför fick jag beskedet att jag led av ”IBS” och att jag i princip skulle få leva med mina problem då det inte finns något definitivt sätt att behandla IBS även om vissa förbättringar kan fås genom till exempel omläggning av ens kost.

Då jag märkte att sjukvården inte kunde hitta lösningen på mina problem började jag kolla på lite andra lösningar. Bland annat provade jag att gå till en terapeut i min hemstad, hans behandling hjälpte dock inte över huvud taget så jag övergav efter ett par besök detta alternativ. Det var omkring här som jag hörde talas om Walkfeeling. Då jag fram tills dess inte hittat något som hade hjälpt tyckte jag att detta kunde vara värt ett försök.

När jag kom på mitt första besök hos Walkfeeling fick tränaren mig direkt att känna massor av problem i hur jag rörde mig och så vidare. Jag var för stel på några ställen, för svag på andra och på grund av dessa problem så var nästan allt i hur jag rörde mig fel. För att bara ta ett exempel så tog jag alldeles för långa steg.

När alla dessa ovanor började att bli identifierade så fick jag börja öva på hur jag skulle ändra mitt sätt att gå. När väl gången började kännas skonsammare fick jag gå vidare och börja jogga. Återigen så var i princip allt jag gjorde fel och jag fick återigen öva på hur det skulle kännas egentligen. Allt eftersom att joggingen började kännas bättre fick jag öva på att springa fortare och fortare.

Redan efter några dagar hade jag börjat känna förbättringar och efter ett tag fick jag bara små hugg då och då. Även om det tar mycket tid och övning innan man kan göra om sitt sätt att gå och springa på så tycker jag att det varit värt det eftersom jag nu faktiskt är helt smärtfri och inte längre har några problem med magen.

Gästbloggare Gustav Strandlycke

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.