”Hjärnan är av underordnad betydelse.”

Lyssnar Du På Din Kropp?

”Hjärnan är av underordnad betydelse.”

Ett kaxigt uttalande med tanke på hur ofattbart fantastisk den mänskliga hjärnan ändå är. Men faktum kvarstår. Den är ”bara” en gigantisk koordinator av rörelser. Det betyder att kroppen är det primära.

”Men inte kan man väl dela upp människan i hjärna och kropp?”

Nej, man kan ju inte det. Men är det inte just det vi gör hela tiden? Varje dag? I allt vi gör!?! Vi kliver upp på morgonen och är trötta, vill sova mer, men går upp ändå. Vi äter en frukost – förhoppningsvis…- som är lättlagad och smidig men kanske inte är det som vi vet att kroppen mår bäst av. Men vi äter den ändå. Vi åker till jobbet och jobbar och sitter still fastän kroppen vill röra på sig, men vi sitter kvar. Vi kommer hem och är trötta och vill vila, men aktiverar oss ändå för vi antar att det är nyttigt. Vi blir sömniga och vill lägga oss att sova men blir kvar uppe en stund till ändå, för vi ska bara… Så går vi upp nästa morgon och börjar om.

Och under tiden koordinerar hjärnan kroppens miljoner miljoners rörelser och funktioner, konstant. Dag som natt. I det tysta, medan vi har vår agenda för hur vår dag ska se ut. Tills den dag kroppen säger ifrån. Nu räcker det. Det gör ont i knät…det skaver lite bakom skulderbladet…dessa långvariga förkylningar som inte ger sig…

Kroppens signaler i alla system har sina speciella sätt att göra oss (läs hjärnan!) uppmärksamma. ”Hallå! Gör nåt! Jag vill inte detta!”.  Säger kroppen till hjärnan. Och hjärnan noterar detta, signalen går fram. Och du som individ och människa bestämmer vad du ska göra med den informationen! Agera eller ignorera. Men processen har börjat. Du har börjat höra kroppen när den viskar till dig:

”Hjälp mig att hjälpa dig att må bra!”

Vill du lyssna och försöka göra något åt det?

Walkfeeling är en väg att gå för att höra vad kroppen säger.

Let´s take a walk in the park.

Bli rörelsecoach

Gör Skillnad För Människor

Walkfeeling Academy kurser och utbildningar är inte som vanliga utbildningar. Hur många träffar du varje dag som ser exakt likadana ut som du? Dina rörelser och personlighet är lika unika som ditt utseende. Vår träning är skapt för att anpassa sig till varje individ, så också utbildningarna. Du kan röra dig lättare, snabbare, friare genom att använda det du har och att vara den du är. Välkommen att ta steget och kroppen tillbaka…


Läs mer här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.